Van Livigno, Italië naar camping la pineta,16 Isolaccia val di dentro SO Italië

5 juli 2016 - Isolaccia, Italië

webcam.isolaccia

Kaart_Plattegrond-Isolaccia-Italie

http://www.nationalgeographic.nl/artikel/100-jaar-eerste-wereldoorlog-een-bevroren-slagveld-in-de-dolomieten

Wekker gezet om 5:30, ik wilde zeker op tijd vertrekken. De Italianen op de camping eten natuurlijk iets later, met de nodige animo en spelende kinderen, ging ik slapen, oordopjes in. Een hoge Italiaanse vrouwenstem schelde er toch nog door. Een uurtje later was het rustiger, en kon ik de slaap vatten. Dezelfde nacht was het koud, ik lag in mijn slaapzak en slaaplaken, dat doet de bescherming toch met een graad of 6 à 7 graden stijgen. Juist warm genoeg. Amai die wekker liep vlug af, mijn tent was weeral kletsnat, deze keer van de dauw. Het is serieus fris op deze hoogte van 1816 meter. Allé dan de tent nog eens nat ingepakt. Steeds hetzelfde ritme van inpakken, ondertussen laad de smartphone op in het sanitair gedeelte. Altijd weer een kunst om die opgeladen te krijgen. Vertrokken om 6:30 met mijn handschoenen aan en een pots, koude wind, maar de zon kwam piepen boven de toppen van de bergen. Normaal is het 32 km langs de weg, dat ben ik niet van plan. Er zijn veel wandelwegen die leiden naar mijn doel vandaag. Wandelwegen zijn wel een pak vermoeiender, en de bergen zij zijn de baas zij bepalen de stijgingen en de afdalingen. Natuurlijk gaat dit trager als op een baan. Maar telkens je boven komt krijgt ge ongelofelijke zichten, en zie je de kracht van de natuur. Zeker als het weer mee zit is dit meer als de moeite waard. Gepasseerd bij de douane, hij hield mij staande...vroeg van waar ik kwam en of ik sigaretten mee had en of alcohol. Natuurlijk niet en hij liet mij door, heel eigenaardig, ik ben al zeker 15 km van Zwitserland verwijderd. Dat komt natuurlijk door belastingvrije gebied van Livigno. Na 22.6km aangekomen op camping la pineta. Moe maar voldaan door de overweldigen natuur. Instaleren rusten, en ga vanavond spaghetti boulenaise met parmezaan gereed maken op mijn kookvuurtje. 22.6km (967,3 km) Grtjs Leo

05-07-2016-01

05-07-2016-02

05-07-2016-03

05-07-2016-04

05-07-2016-05

05-07-2016-06

05-07-2016-07

05-07-2016-08

05-07-2016-09

05-07-2016-10

05-07-2016-11

05-07-2016-12

05-07-2016-13

05-07-2016-14

05-07-2016-15

05-07-2016-16

05-07-2016-17

Foto’s

5 Reacties

  1. Smet eddy:
    5 juli 2016
    Makker dat is leven hè!!
  2. Marc peeters:
    5 juli 2016
    mooie streek daar leo maar dat heuvelachtige maakt het waarschijnlijk zwaar
  3. Chris en Fernand:
    5 juli 2016
    Proficiat Leo
  4. Frank vandekerckhove:
    6 juli 2016
    Chapeau en het ziet er daar héél mooi uit!
  5. Franky:
    7 juli 2016
    Forza amigo, dai !